isolatieglasIsolerend dubbelglas en HR++ beglazing: wat is het en waar kan het worden gebruikt?

Isolerend dubbelglas
bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht.

Isolerend dubbelglas isoleert tot tweemaal beter dan enkele beglazing. HR++ beglazing isoleert zelfs tot vijf maal beter!

HR++ beglazing
(Hoog Rendementsbeglazing) is isolerend dubbelglas met een nog veel beter warmte-isolatie. Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een hele dunne coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld.

Overige toepassingen
Isolerend dubbelglas en HR++ beglazing worden door de fabrikanten nog steeds verbeterd. Daarbij gaat het niet alleen om warmte-isolatie maar ook om andere eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn zonwering, zelfreiniging, geluidwering, brandwering, inbraakwering, en voorkomen van letsel. Al deze eigenschappen kúnnen in één product gecombineerd worden.

6btw-isoglas