Arno Jacobs uit Dinther is met zijn schilderwerk in de prijzen gevallen. Het bedrijf scoorde over 2008 als één van de zes bedrijven in heel Nederland een maximale score bij de technische inspectie van de Stichting AF-Erkenningsregeling (bekend van ‘de erkende schilder, glaszetter en behanger’), waar Jacobs deelnemer van is. De inspectie werd uitgevoerd door het onafhankelijk Verf Advies Centrum en bevatte zo’n 50 controlepunten. Jacobs scoorde op alle punten maximaal.

De AF-erkeningsregeling is een initiatief van FOSAG, ondernemersorganisatie voor de schilders-, onderhouds-, metaalconserverings, en glaszetbranche. In totaal zijn er in Nederland ruim 1.500 AF-erkende schilders, glaszetters en behangers. Zij werken met voorwaarden die overeengekomen zijn met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond en waarin de uitvoering van werk tussen opdrachtgever en opdrachtnemer inclusief (nakomings)garanties door de Stichting AF zijn geregeld. Eens in de drie jaar worden alle deelnemende bedrijven geheel doorgelicht inclusief een technische inspectie.

Wij vinden het natuurlijk overweldigend en zijn natuurlijk ontzettend trots op dit resultaat, omdat Arno in 2002 als 23 jarige min of meer gedwongen was om de zaak van zijn vader over te nemen en zien het als een bekroning op zijn werk en zijn streven om bij de beste te horen.

Door alleen met de beste materialen te werken en heel veel aandacht aan de uitvoering te geven kan hij nu, behalve zijn slogan “Arno Jacobs brengt meer kleur in je leven” terecht het werk ook zien als “werk met meerwaarde”. In het voorjaar van 2009, als alle AF-inspectie topscoorders bekend zijn, zal er in de regionale kranten aandacht aan besteed worden.

Bekijk de algemene voorwaarden voor consumenten of de zakelijke markt.